Verschillende soorten borden

Voor meeste hebben borden een functionele en praktische doeleinde, maar borden hebben al een lange historie die al ver voor het jaar 2000 begon. Wat je misschien al aan jezelf hebt gemerkt is dat je vaak een klein bord pakt voor het ontbijt en een groot bord voor het diner. Dit is een ontbijtbord en een dinerbord. Maar dat zijn niet de enige borden die er op de wereld bestaan. Je zal namelijk misschien ook speciale borden in huis hebben voor speciale gelegenheden, zoals pasen of kerst. In dit artikel vertellen we je meer over verschillende soorten borden, die bij verschillend eten horen.

Sushi

Wanneer je sushi gaat eten kan je opgemerkt hebben dat sushi borden niet zoals de borden zijn die je thuis hebt. Vaak zijn dit rechthoekige borden waar een boterham overheen zal vallen. Tevens hebben deze borden wat diepte aan de binnenkant. Alles heeft een functie, het bord hoeft niet groot te zijn, omdat sushi niet groot is en daarnaast zit er diepte in het bord voor de mogelijke soya saus die zich op het bord naar het midden kan verzamelen.

Restaurant Amsterdam Centrum

Tapas

Tapas hebben in principe hetzelfde soort concept als sushi. Je hebt niet een groot bord nodig, omdat tapas bestaan uit kleine verschillende gerechten die je door elkaar eet. Ideaal als je van gevarieerd eten houdt! Voor tapas heb je daarom ook tapasservies om al deze kleine gerechten uit te kunnen serveren. Dit servies ziet er vaak kleurrijk en fleurig uit.

Argentijns

Met argentijns eten heb je vaak een groot bord voor je neus. Dit komt doordat je tijdens argentijns eten, vaak vlees eet en je hiervoor de ruimte nodig hebt om het aan te snijden. Tevens is dat niet het enige dat er op een bord argentijns ligt. Ook kom je salade en een ander bijgerecht tegen.