Online eten bestellen: zo maak je de juiste keuze!

Even helemaal geen zin om te koken? En ligt je smartphone met een bezorgplatform app al te loeren? Dan ben je zeker niet de enige. De vraag naar maaltijdbezorging is de afgelopen jaren en vooral de afgelopen maanden gigantisch toegenomen. Mede door de coronacrisis zijn we steeds meer online gaan bestellen. Hierdoor was het toch nog mogelijk om dat ultieme restaurantgevoel in huis te ervaren. 

Bovendien zijn we allemaal ook een stuk drukker geworden. Steeds meer mensen werken thuis waardoor er ook weer meer ballen in de lucht gehouden moeten worden. En dan sta je na een lange dag natuurlijk ook niet te springen om nog uren in de keuken te rommelen. Met behulp van bezorgplatform Butlon heb jij direct toegang tot de lekkerste eettentjes bij jou in de buurt. Toch stelt het brede aanbod ons ook wel voor een dilemma, want hoe maak je de juiste keuze? In dit artikel geven we enkele nuttige tips. 

Lees de verschillende reviews 

Op de meeste bezorgplatforms is het mogelijk om bij ieder restaurant direct de reviews te bekijken. Hier kan je veel waardevolle informatie uit halen. Klanten kunnen bijvoorbeeld iets vertellen over de kwaliteit van het eten, de snelheid van de bezorging en het contact met het restaurant. Hoewel iedereen dit natuurlijk anders ervaart, zullen overwegende positieve of negatieve recensies jou wel direct vertellen of het de moeite waard is om hier te bestellen. 

Het lezen van de verschillende reviews is vooral aan te raden wanneer je nog nooit bij dit restaurant een bestelling hebt geplaatst. Zoals we allemaal weten is maaltijdbezorging niet goedkoop, dus je wil natuurlijk wel waar voor je geld. Door eerst zorgvuldig onderzoek te doen bespaar je jezelf een teleurstelling. 

Waar heb je zin in? 

Wat eten we? Als er één vraag is waar vrijwel iedereen moeite mee heeft is het deze wel. Het antwoord, ‘maakt niet uit,’ zal al snel bij je op komen. Maar wanneer je partner of een ander gezinslid iets voorstelt, weet je niet hoe snel je dit moet weigeren. Soms is het lastig om uit te leggen waar je zin in hebt. Bovendien kan het ook heel lastig zijn om met het hele gezin bij hetzelfde restaurant te bestellen als iedereen een andere voorkeur heeft. 

Gelukkig hebben veel restaurants hier tegenwoordig wel iets op gevonden. Bij een standaard sushirestaurant kan je tegenwoordig ook gewoon een frietje krijgen. En ook iedere Chinees of Thai biedt wat oer-Hollandse gerechten aan. Kies daarom bij voorkeur voor een restaurant met een grote menukaart. Zo is er voor ieder wat wils te vinden en bespaar je jezelf een hoop onnodige keuzestress. 

Let op de prijzen 

Door het enorme aanbod van restaurants bij jou in de buurt zien we ook een duidelijke concurrentiestrijd ontstaan. Hierdoor zullen de prijzen per restaurant enorm verschillen. Hier kan je als consument natuurlijk slim gebruik van maken. Vergelijk daarom de verschillende restaurants in de door jou gekozen cuisine met elkaar. Zo ben je al gauw enkele euro’s goedkoper uit op je bestelling. Houd ondertussen natuurlijk ook gewoon rekening met de reviews. Kwaliteit gaat immers boven alles!