Stappen in New York

Je hebt misschien gehoord dat het nachtleven van New York City dood is, maar laat je niet misleiden – het feest gaat door. Volgens de allereerste economische impactstudie van het lokale nachtleven eerder dit jaar door het Office of Media and Entertainment van de burgemeester van New York, groeit het nachtleven in de stad sneller dan de rest van de totale economie, met banen en lonen omhoog met jaarlijkse tarieven van respectievelijk 5 en 8 procent.

Zeker, veel van dit heeft te maken met de steeds bredere definitie van het nachtleven: het zijn niet alleen DJ-aangedreven clubs, maar ook late-night restaurants, cocktailbars en na sluitingstijd sport en recreatie. Maar er is ook iets te zeggen over hoe divers, zowel in genre als geografie, de nachtleven ervaring van NYC is geworden. Of je nu wilt stunt met sterretjes en flesjes wilt drinken of de hele nacht wilt dansen in een ondergronds magazijn, je zult zeker vinden wat je zoekt als de zon ondergaat.

New York, de grote appel, misschien wel de beroemdste stad ter wereld. Het is een stad die tot de verbeelding spreekt en waar veel mensen heen vertrekken om geld te verdienen. Het is een stad die nooit slaapt en heeft dan ook een vibrerend nachtleven. In dit artikel ga ik in op hoe het is om te stappen in New York. New York zit natuurlijk niet om bars en clubs verlegen en er zijn mogelijkheden om te gaan stappen met elk budget. Of je nu in een goedkoop weggestopte bar een biertje wilt drinken of champagne gaat drinken in een club in een skyscraper. Er is voor iedereen wat.

De duurste clubs

Bij New York hoort natuurlijk glitter en glamour. Er is ontzettend veel rijkdom en veel sterren leven komen in New York. Wanneer je naar een club gaat in New York kan het je dan ook wel wat kosten. Je kunt desondanks de kosten drukken door het slim aan te pakken. Iets wat vooral in Amerika heel veel voorkomend is wat ze noemen flessen service. Je kunt dan champagne cadeau laten brengen aan een tafel in een club voor jou en je vrienden. Dit is natuurlijk ongelofelijk duur. Wanneer je iets te vieren hebt is Dom Perignon bezorgen waarschijnlijk een beter idee.

Als je een bijzondere uitgaanservaring wilt in New York is dit een optie. Je kunt naar een van de vele arcades gaan in New York en daar met vrienden videogames spelen. Dit is vooral ideaal als leuke bezigheid voordat je gaat stappen. Er zijn vele verschillende soorten arcades. Je hebt ze waar je games uit de jaren 80 speelt maar ook waar je bijvoorbeeld virtual reality kunt gaan doen.