bedrijfsafval enschede

Dit zijn meest voorkomende bedrijfsongevallen

Een ongeluk zit in een klein hoekje en dat geldt ook voor een ongeval op je werk. Misschien is het je tot op heden nog niet overkomen maar ook op het werk kun je uitglijden, vallen of ander letsel oplopen. Meestal valt de schade nog te overzien maar hou je daadwerkelijk iets over aan je ongeval tijdens het werk? Dan is het natuurlijk een ander verhaal. Maar wat zijn nu eigenlijk de meest voorkomende ongevallen op het werk? Dat lees je in dit blog.

Ergens vanaf vallen

Een misstap is snel gemaakt en zo ook als je op een ladder, opstapje of andere verhoging staat. Het lijkt misschien een ongeval voor in de bouw maar ook op kantoor of andere plekken kan dit ongeval gebeuren. Een klein voorbeeldje: Je wilt graag een boek uit de kast pakken maar je kan er niet bij. Er is geen collega in de buurt dus je besluit een opstapje erbij te pakken. Je stapt op het opstapje en strekt jezelf uit zodat je het boek kunt pakken maar net op dat moment begint het opstapje te wiebelen. Je raakt hierdoor uit balans en valt met opstapje en al op de grond. Je bent boven op je schouder gevallen en hebt hierdoor je sleutelbeen gebroken. Dit valt onder een bedrijfsongeval en kan dus iedereen gebeuren.

Ergens overheen struikelen

Hebben jullie losliggende draden op kantoor liggen op gemene opstapjes die niet gemarkeerd zijn? Grote kans dat er binnenkort een keer iemand over gaat struikelen. Een keer struikelen op zich kan natuurlijk gebeuren maar het is wel vervelend als je hierdoor letsel oploopt. Zeker als die voorkomen had kunnen worden. De meest voorkomende letsels als iemand struikelt zijn toch wel letsel aan de knie, enkel of voet. Vaak is dit gewricht verzwikt of verstuikt en dat kan nog behoorlijke lang duren.

Overige ongevallen tijdens het werk

Naast bovenstaande voorbeelden zijn er natuurlijk nog meer oorzaken waardoor je letsel kan oplopen binnen een bedrijf. Denk bijvoorbeeld met je vingers ergens tussen zitten, iets zwaars op je voet krijgen, een brandwond oplopen, over het afval heen vallen, etc. Ben je trouwens opzoek naar een bedrijf dat jullie afval voor jullie ophaalt in de buurt van Enschede? Er zijn verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn in bedrijfsafval in Enschede en omstreken. Voor meer informatie kan je altijd vrijblijvend contact met ze opnemen of eens een bezoekje brengen aan de website.