Hulp bij het kiezen van een horeca koelkast

Wanneer je een bedrijf hebt in de horeca, dan kun je een horeca koelkast waarschijnlijk goed gebruiken. Er is keuze uit veel verschillende soorten koelkasten en dat kan die keuze dus best lastig maken! Daarom hebben wij een aantal aandachtspuntjes voor je op een rij gezet zodat de keuze gemakkelijker voor je wordt. Wil je meer weten? Lees dan verder zodat je een goede keuze zult gaan maken.

Kiezen voor een soort

Als allereerst moet je voor jezelf nagaan wat voor soort koelkast je nodig hebt. Je hebt bijvoorbeeld koelkasten die uitsluitend voor het personeel zijn bedoeld, maar je hebt ook koelkasten die door de gasten gebruikt kunnen worden en daarom een display nodig hebben. Koelkasten voor de gasten mogen er ook een stuk aantrekkelijker uitzien dan koelkasten die buiten het zicht staan. Denk dus ook na over het uiterlijk van de koelkast en of het past bij de rest van het interieur. Heb dus duidelijk voor jezelf waar je de koelkast precies voor nodig gaat hebben en wie de koelkast gaat zien. Je moet hierbij ook alvast nadenken over de grootte en inhoud van de koelkast. Hoeveel producten wil je er dus precies in bewaren? En waar wil je de koelkast neerzetten? Daar gaan we zo nog wat dieper op in.

Het energiegebruik

Vervolgens is het handig om te kijken naar het energiegebruik van de koelkast. Het verbruik van energie kost natuurlijk geld. Je wilt dus zo zuinig mogelijk met de energie omgaan. Zoals we hiervoor hebben gezegd is het belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel producten je in de koelkast gaat plaatsen. Een te grote koelkast voor weinig producten is namelijk erg schadelijk, omdat je energie verspilt. Een te volle koelkast zorgt er daarentegen voor dat de lucht niet goed kan circuleren. Denk daarom ook na of het misschien beter is om één grote koelkast aan te schaffen of misschien twee kleinere koelkasten te kopen om de luchtcirculatie te verbeteren.

Waar zet je hem neer?

Tot slot is het ook een goed idee om alvast na te denken over waar je de koelkast wilt neerzetten. Het is bijvoorbeeld geen goed idee om een koelkast naast een oven te plaatsen als de koelkast daar niet voor gemaakt is. Er zijn koelkasten die daar speciaal voor zijn uitgerust, maar die zijn natuurlijk ook wat duurder. Denk dus goed na over de plek waar de koelkast moet komen. Ook moet je denken aan de deur die nog open en dicht moet kunnen.