Een moeilijke keuze voor de wijnkenners

Kies je voor de Bernardus sauvignon of juist voor de Bernardus pinot noir? Wanneer je een echte wijnkenner bent, zul je dit soort vragen vaker hebben. Hoewel veel Nederlanders voor goedkope wijn gaan uit de lokale supermarkt, zijn er zeker ook een aantal nederlanders die daar anders over denken. Volgens deze wijnkenners is een goede en soms ietwat duurdere wijn juist veel beter dan een huismerk wijn. Maar waarom vinden deze wijnkenners dat precies? Hieronder worden een paar voorbeelden met verklaringen gegeven waarom je juist soms een betere wijn van bijvoorbeeld Bernardus kan kopen dan zo’n goedkope wijn in de supermarkt.

Waarom een betere wijn kopen?

Ondanks dat de prijs soms wat hoog is, zijn er ook ontzettend veel voordelen van het kopen van een betere wijn. Je krijgt de garantie dat de wijn ten eerste ontzettend lekker smaakt. Dit komt doordat er bij betere wijnen meer geïnvesteerd is. Het maken van wijn is namelijk helemaal niet een heel gemakkelijk proces. Zo wordt er bij een betere wijn zoals die van Bernardus ontzettend veel geïnvesteerd in de wijngaard zelf. Dit is natuurlijk de oorsprong van de wijn waardoor deze wijngaard er op en top uit moet zien. Want wanneer je wijngaard van mindere kwaliteit is, zul je dat ook snel genoeg proeven in de wijn die hieruit voortgekomen is.

Hygiëne, vaten en kurken

Daarnaast wordt er ook meer omgekeken naar de hygiëne wanneer je kiest voor een betere wijn. Er wordt meer geld geïnvesteerd in verschillende materialen die ervoor zorgen dat de wijngaard en het proces na de wijngaard hygiënisch en goed verlopen. Ook de vaten en de kurken waar de wijn uiteindelijk in beland, zijn van een veel betere kwaliteit. Hierdoor wordt de verkoopprijs natuurlijk duurder omdat het wijnbedrijf natuurlijk ook ergens nog winst wil pakken. Het is dus goed om te kiezen voor een betere wijn. Je weet namelijk bij het maken van deze keuze dat een betere wijn ook beter gemaakt is qua materiaal, hygiëne en zorg. De keuze is helemaal aan jou!