Gezellig een koffiebonen proefpakket bestellen of thee cadeau geven?

Gezellig een koffiebonen proefpakket bestellen of thee cadeau geven? 

Niet iedereen houdt ervan, de een drinkt thee en de ander drinkt toch liever koffie. Daarom is het  leuk om een koffiebonen proefpakket te bestellen om de koffie te proeven. Is er iemand jarig? Dan is een thee cadeau ook altijd leuk om te geven. Vaak ken je wel een persoon die helemaal blij wordt op het moment dat hij of zij thee drinken. Maar is thee nou echt zo gezond als iedereen zegt? En hoe goed is koffie eigenlijk voor je?

Gezond

Is thee echt zo gezond? Of is het allemaal maar een fabeltje? Nee het is geen fabeltje, thee drinken heeft echt een positief effect op de gezondheid. Daarom is het ook altijd een leuk idee om een thee cadeau  te geven. Zo bestaat er groene thee en zwarte thee deze soorten thee verkleinen de kans op een beroerte. Naast dat het een beroerte verkleind, verlaagt het ook je bloeddruk als je minimaal drie koppen groene thee of vijf koppen zwarte thee drinkt per dag. Groene thee is enorm gezond voor je en verlaagt ook de LDL-cholesterol. Ook is er onderzoek gedaan naar diabetes type twee, dit kan je verkleinen en is de risico op diabetes type twee dus ook stukken minder. 

Bijzondere planten 

Nu zijn er ook genoeg fabels, want wist je dat groene thee en zwarte thee van dezelfde plant afkomen?  Het verschil zit hem alleen in de manier waarop de plant wordt gebruikt, deze plant heet Camellia Sinensis. Deze blaadjes laat je fermenteren of gisten, hierdoor krijgen ze een zwarte kleur. Is vruchtenthee dan geen echte thee? Nee dat is niet zo, vruchten thee is gemaakt van zwarte thee met gemengd fruit. Een theeliefhebber wilt het liefst alleen maar thee drinken, daarom is een thee cadeau altijd leuk om te geven.  

Stimulerend effect

In koffie zit cafeïne, cafeïne stimuleert het lichaam om productiever te zijn. Zo blijf je bijvoorbeeld langer wakker of ben je sneller wakker in de ochtend. Nu kan je om wakker te worden in de ochtend ook een koude douche nemen, maar voor de meeste is dat niet genoeg. Koffie kan soms nog wel krachtig zijn en sterk van smaak. Niet iedereen vindt dat lekker. Daarom is een koffiebonen proefpakket voor de meeste wel wat, hierdoor krijg je een idee wat je lekker vindt. 

Koffie en thee is goed voor je 

Koffie en thee is goed voor je maar met maten, zo is te veel koffie niet goed voor je en kun je hart en vaatziekten krijgen. Het voorkomen van ziektes is beter dan het moeten genezen. Al met al is de conclusie een paar koppen thee per dag is goed voor je gezondheid, zo ook koffie maar met maten.