Verschillende druivensoorten Bourgogne maken de wijn interessant

Zeg ik Bourgogne, dan zeg jij wijn. Zo werkt het nu eenmaal. Maar wat als ik je vertel dat druivensoorten Bourgogne verdeeld zijn over verschillende streken binnen die Bourgogne? De Bourgogne loopt, globaal, van net onder Parijs tot aan Lyon. Dit maakt de druivensoorten Bourgogne erg divers. In het noorden is het een stuk koeler dan in het zuiden en dat proef je terug in de druivensoorten Bourgogne. De wijngaarden liggen allemaal goed beschermd tegen de elementen. Hierdoor kan een mooie gelijkmatige druivensoort groeien die van jaar tot jaar niet heel veel verschil in smaak zal hebben. Dit is een van de redenen dat druivensoorten Bourgogne erg populair zijn.

Wijn van druivensoorten Bourgogne is heerlijk

Oké, je moet er wel een wijnliefhebbber voor zijn, maar dankzij de diverse druivensoorten Bourgogne is er altijd wel een wijn die past bij jou. Je kunt een lichte, droge wijn vinden maar ook een zoete, volle wijn. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uit gaat. Het gebied is zo groot dat de varianten onderling best wat van elkaar afwijken. Het is hierdoor dat er zulke goede wijnen kunnen worden geproduceerd. Wist je dat de duurste fles (!) wijn ooit uit deze streek komt? Dat is de Domaine de la Romanée-Conti uit 1945. Deze fles werd, tijdens een veiling verkocht voor maar liefst €558.000,00!

Waar drink je deze wijn bij?

Omdat er zoveel verschillende wijnen uit deze streek komen is er een wijn voor bij iedere dis. Of je nu gaat voor een stoofpotje van rundvlees of een heerlijke vissoep, voor een salade met kaas of juist een compleet vega-gerecht, je vindt hier de wijn die past bij jouw diner. Het is dan ook verstandig om voor je een diner met chique wijnen wilt gaan organiseren eerst zelf de wijnen te proeven. Je weet dan precies welke wijn past bij het voor-, hoofd- en nagerecht.

Waar bestel je deze wijnen?

Om echt goede wijnen te bestellen hoef je echt de deur niet meer uit. Je kunt alle wijnen gewoon online bestellen. Je kunt één fles per soort of misschien een doos per keer bestellen. Net hoeveel je van wijn houdt én hoeveel je ervan verwacht te schenken. De prijs voor deze wijnen zal je enorm meevallen en je hebt dan echt overheerlijke wijnen in huis. Bestel je wijnen speciaal voor een feestje of voor een bijzondere maaltijd. Je kunt online ook nog heel veel informatie vinden over de druivensoorten en de wijnen die hieruit zijn ontstaan. Dat wordt genieten!