Wat heb je nodig om een Griekse date avond te organiseren?

Men kan veel plezier ervaren met het organiseren van een thematische date avond thuis. Pas al je dates aan op basis van wat je eet naar het land van oorsprong. Als je sushi gaat eten, maak er dan een Japanse date night van, of Italiaanse date night met pizza.  Die kleine moeite maakt deze avonden juist extra bijzonder. Hoe leuk is het om actief op zoek te gaan naar andere gemakkelijk te organiseren thematische date-avonden. Misschien was je in de zomer wel van plan om het prachtige eiland Santorini in Griekenland te bezoeken, daarom is het een geweldig idee om een Griekse date night te organiseren.

Een Grieks drankje als aperitief

Ouzo is een typisch Grieks aperitief met droge anijssmaak. Een kleine waarschuwing hoewel het een verworven smaak is.  Maar hey, wat is een betere manier om een land te ervaren dan door zijn lokale drankjes. Een ander drankje wat overal bij past is wijn en dan helemaal in stijl voor een Griekse avond is Griekse wijn

Typische Griekse voorgerechten

Dolmades zijn gevulde druivenbladeren en hebben een hele bijzondere smaak.  Het kan moeilijk zijn om deze te kopen. Je zult ze waarschijnlijk moeten krijgen in een winkel die mediterrane specialiteiten verkoopt. Een ander typisch Grieks voorgerecht zijn fetakaas en Griekse olijven. Deze vind je in de meeste supermarkten.

Typisch Griekse hoofdgerechten

Griekenland heeft een aantal zeer bijzondere gerechten.  Voor thuis dates moet je denken aan gerechten die makkelijk zijn voor te bereiden van te voren en dat is Moussaka. Dus als je je date hebt, hoef je niet de hele tijd in de keuken te staan. Je kan het gewoon in de oven zetten en je kunt genieten van je tijd samen.