Voordelen van payroll voor de horeca

4 voordelen van payroll voor de horeca

Ben je ondernemer in de horeca? En heb je een eigen café of restaurant? Of een ander bedrijf binnen de recreatiesector? Dan kun je ervoor kiezen om over te stappen op payrolling. Veel ondernemers in de horeca zijn je al voorgegaan. Waarom? Omdat payroll voor de horeca flink wat voordelen oplevert. Ben je benieuwd naar deze voordelen? Lees dan snel verder, want wij vertellen je er graag meer over.

Tijd voor jouw gasten

In de horeca- en recreatiesector is het belangrijk dat je tijd neemt voor de gasten. Want jouw gasten een goede beleving geven, dat is waar het natuurlijk om draait. Omdat je als ondernemer ook veel andere taken hebt, kan dit er soms bij in schieten. Door over te stappen op payroll voor de horeca besteed je het juridisch werkgeverschap uit, waardoor je meer tijd overhoudt voor dit soort dingen.

Flexibiliteit

De horeca- en recreatiesector is een branche die wordt beïnvloedt door het seizoen. Daardoor wil je niet altijd aan een contract vastzitten. Door middel van een speciale payrollconstructie voor de horeca, ben je aanzienlijk minder tijd kwijt aan het bijhouden van de juiste personeelsadministratie. Je bent flexibeler en dat is toch wat er in deze branche van je verwacht wordt.

Geen risico’s meer

Een payrollbedrijf neemt niet alleen de salarisadministratie van je over, ook de risico’s bij ziekte en arbeidsongeschiktheid. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken over arbeidscontracten, verzekeringen, loonbetalingen, etc. als je overstapt op payroll.

Scherpe tarieven

Na al die voordelen zul je wellicht denken dat er wel ergens een addertje onder het gras moet zitten. Bijvoorbeeld dat payroll je als bedrijf veel kost. Maar ook dit is niet het geval. Ga op zoek naar een payrollbedrijf met scherpe, transparante tarieven en je bent heel voordelig uit! Wil je meer horeca blogs lezen? Klik hier voor een overzicht van onze artikelen.