Tips om duurzaam te ondernemen in de circulaire economie

In een circulaire economie zorg je ervoor dat je nooit de grondstoffen van de aarde zal uitputten. Je zult je materialen blijven recyclen of nieuwe grondstoffen blijven produceren als je de oude gaat gebruiken. Wanneer je wilt duurzaam ondernemen, dan is het erg belangrijk om rekening te houden met de circulaire economie. Alleen dan kan je bedrijf zich ook op de lange termijn staande houden. 

Transport

Een goede manier om te starten met duurzaam ondernemen, is om zoveel mogelijk gebruik te maken van het OV en de fiets. Hoe minder je gebruik maakt van brandstof, hoe beter het is. Ook het gebruik maken van een elektrische auto is beter dan een auto die gebruik maakt van benzine.

Afval

Wanneer je duurzaam wilt ondernemen, dan wil je zo min mogelijk afval produceren. Probeer het afval wat je dan wél hebt zoveel mogelijk te recyclen. Als je je afval toch wegdoet, zorg er dan voor dat je jouw afval altijd scheidt. Een goede afvalinzameling is ontzettend belangrijk. Door jouw afval te scheiden, zorg je ervoor dat andere bedrijven weer meer met jouw afval kunnen. Restafval wordt bijna altijd op een grote hoop gegooid, waar niks meer mee gedaan wordt. Daarom is een goed afvalplan ontzettend belangrijk. Draag bij aan een circulaire economie via Milieu Service Nederland.

Blijf lokaal

Het inhuren van lokale werknemers en het gebruik maken van lokale producten, is ook een manier om duurzaam te ondernemen. Als je iets nieuws nodig hebt, vraag je dan altijd af of je het niet ook in de buurt kan krijgen. Ook als het misschien ietsjes duurder is, dan is het altijd beter om lokaal te kopen en huren dan om iets van de andere kant van de wereld te krijgen. Hoe verleidelijk dat tegenwoordig ook is in deze globaliserende wereld!

Werk thuis

De hemel voor de één en de hel voor de ander: thuiswerken. Wat je mening er ook over is, het is een goede manier van werken als je een duurzaam bedrijf wilt hebben. Door vanuit huis te werken zal je minder gebruik maken van verschillende producten, waardoor het een goede toevoeging is aan de circulaire economie.