Restaurant tips: hoe krijg je meer gasten?

Heb je een restaurant, dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk gasten ontvangen. Er zijn meerdere manieren waarop je dit kunt bereiken. Hoe zorg je ervoor dat je restaurant zo aantrekkelijk mogelijk wordt en dat je op die manier meer omzet draait? Hieronder vind je een aantal tips om meer gasten aan te trekken.

Zorg voor een duidelijk menu

Het is erg belangrijk om een goede menukaart te hebben, zodat gasten gemakkelijk kunnen bepalen wat ze willen. Plaats de menukaart ook zeker op je website. Op die manier kan men van tevoren al kijken of er iets lekkers op het menu staat. Het is van belang dat het menu een heldere structuur heeft en dat dieetwensen bijvoorbeeld duidelijk aangegeven staan.

Een mooi terras

Gasten willen niet alleen lekker eten, maar ook nog eens comfortabel kunnen zitten. Zorg ervoor dat je fijne banken of stoelen hebt en dat je restaurant er mooi uitziet. Kies bijvoorbeeld voor keramische terrastegels van 123sierbestrating.nl en koop mooie accessoires die je in het restaurant en op het terras kunt plaatsen. 

Creëer een duidelijke website

Niet alleen je restaurant, maar ook de website van het restaurant dient duidelijk en mooi te zijn. Zorg ervoor dat je website mobielvriendelijk is, tegenwoordig reserveren veel mensen via hun mobiele telefoon. Ook is het van belang dat de website een passende uitstraling heeft. Door kwalitatieve foto’s te plaatsen zorg je ervoor dat het aantrekkelijker wordt voor je gasten om bij jou te reserveren. Zorg er daarnaast ook voor dat je website goed geoptimaliseerd is voor Google, zodat je zo hoog mogelijk in de zoekresultaten terecht komt.

Vriendelijk personeel

Dit spreekt misschien een beetje voor zich, maar gastvriendelijkheid is ontzettend belangrijk. Neem dus niet zomaar iemand aan, maar let erop dat hij of zij spontaan is en gasten goed te woord kan staan.