koffie maastricht

Bezoek je een leuk café in Maastricht? 5 goede redenen om koffie te bestellen

Maastricht is een van de mooiste steden van Nederland. In die hoedanigheid barst deze stad uiteraard van de gezellige restaurants en cafés. Een goede kop koffie in Maastricht verkrijgen is dan ook geen moeilijke opgave. Dit stellen we overigens niet voor niets op deze manier. Het drinken van een of enkele kopjes koffie per dag brengt namelijk verschillende voordelen met zich mee. Hieronder lees je vijf van de belangrijkste voordelen van een dagelijks kopje koffie.

Bevordert geest en uithoudingsvermogen

Het misschien wel bekendste voordeel van koffie is dat het een geest verscherpend effect teweeg brengt. Bovendien heeft cafeïne een gunstig effect op je uithoudingsvermogen. Zo bezien kun je koffie goed gebruiken voordat je aan het werk gaat (op de computer) of aan het sporten gaat. 

Een goede vetverbrander

Koffie bevat bestanddelen die ervoor zorgen dat je lichaam vetten extra goed en snel verbrandt. Dit zorgt ervoor dat een kopje koffie per dag gunstig kan uitpakken voor mensen die willen afvallen.

Vitaminen, mineralen en (weinig) calorieën

Wat niet iedereen weet, maar wat wel essentieel is, is dat koffie verschillende mineralen en vitaminen bevat. Het gaat hierbij om magnesium, kalium en diverse B-vitaminen. Vooral die B-vitaminen zijn belangrijk, al is het alleen al door het feit dat er maar weinig voedingsmiddelen zijn waar je deze uit kunt halen.

koffie maastricht

Minder kans op een depressie

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat als je regelmatig wat koffie drinkt, dat je een kleinere kans hebt op het ontwikkelen van een depressie of deprimerende gevoelens. Als je je bedenkt welke nadelen zo’n depressie heeft is dit een erg belangrijk aspect.

Darmobstructies worden opgeheven

Tenslotte staat koffie bekend als uitstekende stimulator van de stoelgang. Een goede stoelgang is uiteraard altijd van belang en nuttig. Met name als je te maken hebt met een blokkade (obstipatie) is het echter aan te raden om met koffie als natuurlijk geneesmiddel je stoelgang te bevorderen.