Je keuken overzichtelijk aan kant

Het hebben van een goed opgeruimde en georganiseerde keuken maakt je leven prettiger en overzichtelijker. Maar wat moet je doen als er geen kasten in je keuken aanwezig zijn? Het meest simpele antwoord is in dat geval: stop je bestek waar je het maar kwijt kunt.

Je kunt bijvoorbeeld je keukengerei ophangen aan een gaatjesbord, net zoals je in de kelder gereedschap ophangt. In één klap is alles overzichtelijk en je kunt het op een creatieve manier rangschikken. Je hoeft in ieder geval niet meer te rommelen omdat je iets zoekt.

Ruimte benutten

Je kunt ook zwevende planken installeren. De vloer blijft dan beschikbare ruimte en je kunt de planken het beste ophangen in hoeken of daar waar je er de minste hinder van ondervindt. Je kunt ook een keukentrolley neerzetten of een ander plateau waarop je veel spullen kwijt kunt.

Kopjes kun je ook op een rij hangen wanneer je een rek plaatst. Ze nemen vaak onnodig veel ruimte in en kunnen daarom een bron van ergernis zijn. Zeker wanneer je een bepaald kopje zoekt en je daarvoor een hele kast moet doorspitten.

Als je dan toch bezig bent dan kun je de borden het beste op boekenplanken zetten. Ze blijven er goed op staan en ook hier geldt weer dat je wint aan overzichtelijkheid. In ieder geval is het de bedoeling dat je optimaal gebruik maakt van de ruimte die je tot je beschikking hebt.

Organizer

Als je kasten hebt dan is het zaak om alles dusdanig te rangschikken zodat er geen één plekje onbenut blijft. Wellicht is dan een Tomado organizer een goede oplossing om de ergernis van het moeten zoeken te voorkomen. In plaats van het in elkaar te proppen zijn er dan overzichtelijke opbergbakjes die je leven veraangenamen.

Je kunt de kook benodigdheden op een display zetten, van meel tot olie. Zorg ervoor dat alles er feestelijk bij staat, waardoor je kooklust alleen al door het kijken ernaar toeneemt. Ook hier geldt weer: wees zo creatief als je maar zijn kunt.

Maak gebruik van een kruidenrek. Een aloude maar desalniettemin nog steeds een moderne vorm van organiseren. Het staat gezellig en het ruimt bovendien lekker op. Je kunt ook voedsel ouderwets in manden neerzetten als er genoeg ruimte voor is. Het bestek kun je opbergen in potten.

Verder is het gebruik van bakjes handig omdat je ze kunt stapelen en zo weer ruimte bespaard. Is dat alles niet mogelijk vanwege een té groot ruimtegebrek, dan kun je altijd nog een aanbouw plaatsen, maar hoeveel ruimte je ook hebt, organiseren is en blijft de kunst.