hotelinterieur

Horecazaak inrichten? Houd hier rekening mee!

Een hotel, café of restaurant beginnen doe je natuurlijk niet zomaar. Je hebt er lang over nagedacht en hebt een plan om jouw horecaonderneming te laten slagen. Een uniek concept, bijzondere menukaart, de perfecte plek: laat die gasten maar komen! Maar eenmaal beginnen begint het pas écht, want het hotelinterieur (of dat van je restaurant, café of andere horecagelegenheid) is bepalend voor de eerste en daarmee blijvende indruk van je gasten. Vandaar dat we je in deze blog enkele handige tips geven om je horecazaak in te richten.

Niet alleen jouw smaak telt

De meestgemaakte fout bij het inrichten van een horecazaak is misschien nog wel dat de eigenaar teveel zijn eigen smaak laat doorklinken. En natuurlijk mag je best een beetje je eigen ‘touch’ geven aan de inrichting, maar het moet vooral aantrekkelijk zijn voor een breed publiek. Wees dus een beetje terughoudend wanneer je zelf een vrij specifieke smaak hebt en vraag eens om je heen wat mensen kunnen waarderen aan het interieur van een hotel of restaurant.

Denk niet alleen esthetisch, maar ook praktisch

Daarnaast is het belangrijk te beseffen dat het bij een inrichting niet alleen gaat om wat er mooi uitziet, maar bovendien ook wat functioneel en prettig is. Met donkere houten statafels en barkrukken kun je al gauw een gemoedelijke, informele sfeer creëren. Maar bestaat je doelgroep grotendeels uit ouderen? Dan is dit vanuit praktisch oogpunt natuurlijk onverstandig. En vergis je niet: veel bezoekers zullen toch in de eerste plaats lekker willen kunnen zitten en kijken daarna pas naar hoe het eruit ziet.

Vat verlichting niet op als details

Veel horecaondernemers denken pas in de allerlaatste plaats aan de verlichting en kiezen dan vooral voor een voordelige optie. Maar heus: met TL-buizen – om het maar even te overdrijven – in je restaurant zul je weinig gasten trekken. Daarnaast is een té donkere setting, “dat zorgt voor een knusse sfeer”, ook weer niet aan te raden. Mensen willen wel kunnen zien wat ze op hun bord hebben. Zeker iets om dus voldoende aandacht aan te besteden.

Kom je er niet uit? Roep hulp in!

Het creëren van een sfeervol hotelinterieur is natuurlijk geen dagelijkse kost. Het zou dus best kunnen dat blijkt dat je hier gewoon niet uitkomt. In dat geval: niet getreurd. Er zijn gelukkig interieurontwerpers die zich hebben gespecialiseerd in de inrichting van horecazaken en in het bijzonder hotels. Neem eens contact op met een bedrijf als Instyle Concepts, daar kan men je vast en zeker op weg helpen.