Een nieuwe cocktail set

Je hebt sinds vorige jaar een cocktail set gekocht met zijn eigen shaker, zeef, lepel en alle andere spullen die erbij horen. Een paar maanden zijn al voorbij gegaan en jouw cocktail set is nog netjes ingepakt, weggestopt in de doos en in je kast. Er is ook al een tijdje geweest sinds je tegen je vrienden zei dat je cocktail drankjes gaat serveren voor je volgende feest. Hoe ga je dit nu doen als je niet eens de cocktail set hebt uitgepakt? En weet je al wat je gaat serveren? Heb je cocktail recepten thuis die je wilt uitproberen? Het eerste wat je moet doen is de doos uit de kast halen, de set uitpakken en leg het netjes op het aanrecht.

Cocktail drankjes onder de knie hebben

Er zijn zoveel cocktail drankjes dat je misschien niet weet met welke je moet beginnen. Begin eerst bij jezelf, wat zijn jouw favoriete cocktail drankjes en welke zijn de cocktail drankjes die je wilt maken. Vraag aan je vrienden wat hun favoriete drank is, maak een lijst en schrijf de jouwe ook op. Vervolgens zoek deze cocktail recepten op. Probeer verschillende cocktail recepten uit en kies de cocktail drankjes die jij heerlijk vindt en die je onder de knie hebt.

Verschil in cocktail recepten

Er zijn cocktails drankjes met verschillende basis en ingrediënten. De basis kunnen de volgende zijn gin, wodka, wijn, punch en nog meer. Je moet niet bang zijn om creatief te zijn. Probeer regelmatig nieuwe cocktail recepten uit, want het is de enige manier hoe je erachter kunt komen welke cocktail drankje je goed beheerst en lekker vindt. Wie weet misschien vind jij een nieuwe cocktail recept uit of ben je na een paar maanden van oefeningen een professional barman geworden. De meeste geliefde cocktail drankjes zijn Mojito, Moscow Mule, Martini om een paar te noemen. Begin met deze cocktail recepten! Alle cocktail recepten hebben de volgende met elkaar gemeen: een doorzetter, ingrediënten, een basis, een cocktail set en enthousiaste cocktail liefhebbers.