soorten koffiebonen

Dit zijn de voordelen van dubbelwandige koffieglazen

In Nederland wordt ontzettend veel koffie gedronken. Ben jij ook iemand die graag een kop koffie drinkt? Dan is het fijn als je dubbelwandige koffieglazen in huis hebt. Dubbelwandige koffieglazen zijn glazen die uit twee lagen glas bestaan, met daartussen een kleine ruimte. Deze koffieglazen hebben een aantal voordelen ten opzichte van de gebruikelijke kopjes en glazen. Ben je benieuwd naar welke voordelen dit zijn? Lees dan verder!

Koffie wordt minder snel koud met dubbelwandige koffieglazen

Koffie drink je vaak als je aan het werk bent of wanneer er bezoek is. Soms vergeet je dan even dat er nog een kop koffie op je staat te wachten. Zijn de laatste slokken koffie bij jou ook vrijwel altijd koud? Dan kunnen dubbelwandige koffieglazen de oplossing vormen! De dubbele wand in de glazen zorgt er namelijk voor dat warmte minder snel ontsnapt. Je koffie blijft met dubbelwandige glazen dus langer warm, waardoor je ook langer over een kop koffie kunt doen. Nu kun je genieten van je koffie zonder dat de laatste slokken koud zijn!

Nooit meer je vingers verbranden aan een heet kopje koffie

Koude koffie is natuurlijk nooit prettig, maar hetzelfde geldt voor een gloeiendheet kopje. Als de koffie net gezet is, dan kan het kopje zo heet zijn dat je je vingers bezeert. Gelukkig vormen dubbelwandige koffieglazen ook nu weer de oplossing. De dubbele wand zorgt er namelijk niet alleen voor dat de koffie warm blijft, maar ook dat de buitenkant van het glas minder heet wordt. Het principe is hetzelfde als bij ramen van dubbel glas.

Ideaal als je veel koffie drinkt!

Dubbelwandige koffieglazen kennen dus verschillende voordelen. De glazen zijn dan ook ideaal als je graag koffie drinkt. Het is echter ook prima mogelijk om andere dranken uit deze glazen te drinken. Het is zeker geen gek idee om eens een aantal van deze glazen in huis te halen.