slanke recepten

De lekkerste slanke recepten

Als je op dieet bent of gewoon een balans dag wilt hebben in de week. Is het vaak wel fijn om slanke recepten te koken. Maar zijn die slanke recepten dan ook lekker? In dit artikel laten we je zien dat recepten ook lekker kunnen zijn ondanks dat ze slank zijn.

Fusilli met zalm

Wat heb je nodig? 200 gram gerookte zalm, 250 gram fusilli, 100 ml melk, 100 ml groentebouillon, 1 ui, 1 komkommer, mosterd, Balsamico azijn, dille, 100 gram light zuivelspread.

Hoe maak je het? Snijd de komkommer, ui en zalm in stukjes. Kook ondertussen de fusilli gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de ui en de komkommer even aan in een hapjespan. Blus dit vervolgens af met wat Balsamico azijn en voeg mosterd en dille toe. Voeg vervolgens de melk en bouillon toe en laat even lekker pruttelen tot de komkommer wat zachter is. Voeg vervolgens de zuivelspread toe om het geheel in te laten dikken. Meng de fusilli door de saus en voeg als laatste de stukjes gerookte zalm toe. Smakelijk eten!

slanke recepten

Slanke moussaka

Wat heb je nodig? 2 uien, 2 tenen knoflook, 175 gram vegetarisch gehakt, 350 gram tomato frito, 100 ml water, 2 aubergines, kaneel, 150 gram geraspte 30+ kaas.

Hoe maak je het? Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de ui, knoflook en het gehakt in een pan. Voeg vervolgens de tomato frito, de kaneel en het water toe. Laat dit even pruttelen. Snijd ondertussen de aubergines in plakken en kook deze even in een pan met water. Pak een ovenschotel en leg hier de helft van de aubergine in, leg hier vervolgens het gehaktmengsel op. Leg vervolgens de rest van de aubergine weer bovenop het gehaktmengsel. Strooi er de geraspte 30+ kaas overheen en zet het gerecht voor ongeveer 30 minuten in de oven. En smullen maar!