Taart bakken

Welke spullen moet je in huis hebben om altijd te kunnen bakken

Om zelf de lekkerste gerechten, taarten en koekjes te kunnen bakken moet je een aantal spullen in huis hebben. Wat je allemaal nodig hebt om een recept te kunnen maken is natuurlijk afhankelijk van het recept zelf. Om ervoor te zorgen dat je altijd de benodigde spullen in huis hebt om aan de slag te gaan, helpen we je in dit artikel een stukje op weg. Zo lees je welke materialen je in huis moet hebben, hoe je voorbereidingen kunt treffen en welke ingrediënten je eigenlijk altijd in huis moet hebben om direct aan de slag te kunnen.

Materialen en hulpmiddelen

Om te kunnen bakken heb je niet alleen ingrediënten en een recept nodig. Je zult een aantal materialen, apparaten en hulpmiddelen tot je beschikking moeten hebben om alle recepten tot een succesvol baksel te kunnen vormen.

Het ligt misschien erg voor de hand dat een oven in elk geval beschikbaar moet zijn. Andere zaken die je (vaak) nodig zult hebben en nagenoeg altijd wel kunt gebruiken zijn een mixer, een goede weegschaal, beslagkommen voor het mengen van ingrediënten, spatels, bakvormen en bakpapier, een zeef en een garde.

Het is ook handig voor veel recepten om een kwastje voor het uitsmeren van ei of melk, een kookwekker, een deegroller en spuitzakken in huis te hebben. Deze materialen zijn echter niet noodzakelijk. Zie hier nog een handige lijst met allerlei spullen die je nodig kunt hebben in de keuken.

Lekker bakken

Ingrediënten

Voor het maken van de lekkerste recepten heb je natuurlijk ingrediënten nodig. Het is aan te raden om standaard altijd een aantal ingrediënten in de kast te hebben liggen voor als je spontaan aan de slag wilt. Denk hierbij aan producten zoals suiker, bloem, bakpoeder, zout, eieren, ongezouten roomboter, melk, bakpapier en satéprikkers.

Als je goed voorbereid aan de slag wilt gaan, maak dan gebruik van de box van Boter & Bloem dan ontvang je alle nodige ingrediënten en de lekkerste recepten in 1 box zodat je gelijk aan de slag kunt. Omdat de recepten duidelijk en eenvoudig uitgewerkt zijn, kun je stap voor stap te werk gaan en beginnen met bakken.

Voorbereidingen

Voorbereidingen treffen is dan nog wel belangrijk. Zorg ervoor dat je alle materialen binnen handbereik hebt en dat je direct aan de slag kunt. Verwarm de oven alvast voor op de gewenste temperatuur en bekleed de bakplaat met bakpapier als dat nodig is of vet de bakvormen alvast in met boter of olie.

Leg alle ingrediënten voor je neer zodat je met gemak alles kunt pakken en gebruiken. Om goed te kunnen bakken moeten ingrediënten altijd op kamertemperatuur zijn. Houd hier dan ook rekening mee bij het treffen van de voorbereidingen.