Wat voor koelmeubelen heb ik nodig

Heb je een winkel of wil je een winkel gaan beginnen, dan heb je waarschijnlijk meerdere koelingen nodig. Echter zijn er meerdere afwegingen die je moet maken bij het kopen van een koelmeubel. Zo zijn er verschillende soorten koelmeubelen die je nodig hebt in zowel de horeca, als andere branches in de markt. Koelingen zijn onmisbaar, omdat deze ruimtes nodig zijn voor het behouden van de kwaliteit van producten. Hierbij moet je jezelf dan ook meerdere vragen stellen. Deze vragen zorgen ervoor dat jij de juiste keuze kan maken bij welke koelmeubelen je gaat aanschaffen voor de winkel. Een voorbeeld van zo een vraag is bijvoorbeeld, moet ik kiezen voor een koelcel of een vriescel?

Koelcellen of toch vriescellen?

We weten dat koel- en vriescellen onmisbaar zijn binnen verschillende industrieën en dat beide cellen ongeveer dezelfde functies hebben. Echter zit er één groot verschil tussen een koelcel en een vriescel. De naam verklapt het al een beetje, want een koelcel wordt gebruikt om producten te koelen en vers te houden. Zo maakt een kok, een slager en een bakker dagelijks gebruik van een koelcel. Een koelcel kan koelen tussen de -5°C en de 5°C en dit is de ideale temperatuur of houdbare producten vers te bewaren.

Een vriescel heeft dezelfde functie als een koelcel, namelijk het opslaan en bewaren van houdbare producten. Een vriescel bewaart producten op een nog koudere temperatuur. Een vriescel bewaart producten tot een temperatuur van -20°C. Zo is het bijvoorbeeld ideaal om vlees op te slaan in een vriescel en te gebruiken wanneer het nodig. Een koel- en vriescel is daarom onmisbaar in verschillende branches. 

Een koel- en vriescel voor jou

Inmiddels is het duidelijk dat een koel- en vriescel onmisbaar is in verschillende industrieën en dat een horeca eigenaar zeker in bezit moet zijn van een goed en geïsoleerde koel/vriescel. Als ondernemer heb je altijd een ruimte waar je gevoelige producten kan opslaan. Koel- en vriescellen zijn er in verschillende maten en dus ideaal af te stemmen op de ruimte die beschikbaar is. Heb jij een beperkte ruimte voor een koeling, dan zijn er meerdere bedrijven die jou kunnen voorzien van een efficiënte ruimte waar jouw gevoelige producten opgeslagen kunnen worden. Wat ook belangrijk is voor de ondernemer is dat een koel- en vriescel een grote investering is, maar zeker voordelig is op lange termijn. Koel- en vriescellen gaan lang mee en dat maakt het een ideale toevoeging voor jouw onderneming.