bbq huren

Tips voor een perfect tuinfeest

Een tuinfeest is de definitie van zomer, lekker de barbecue aan en gezellig tot diep in de nacht buiten borrelen. Toch zullen de meeste mensen die ooit een tuinfeestje hebben georganiseerd je vertellen dat het een behoorlijke opgave is. Je moet tenslotte flink inkopen doen, veel klaar zetten en de hele avond op de barbecue letten. Gelukkig hebben wij een aantal tips voor je samengesteld zodat jouw tuinfeest geheid een succes zal worden! Door gebruik te maken van cocktail catering bijvoorbeeld, hoef je niet alles zelf te doen.

Bring your own…

Er gaat altijd veel werk zitten in de voorbereiding van een tuinfeestje. Je hebt tenslotte ook een hoop ingrediënten nodig, er moeten immers hapjes en drankjes komen en de barbecue moet ook goed gevuld worden. Daarom kan het een uitkomst zijn om de bijgerechten door de gasten te laten verzorgen. Zo draagt iedereen zijn steentje bij aan het feest en krijg je een ontzettend leuke mix aan bijgerechten en hapjes. Zet dit wel van te voren op de uitnodiging natuurlijk. Op deze manier hoef jij je alleen maar zorgen te maken over de drankjes en de barbecue!

Bbq aan huis

Stel je voor, het feest is inmiddels al begonnen en je komt er opeens achter dat je van alles voor de barbecue bent vergeten! Dit probleem is gelukkig gemakkelijk te voorkomen. Je kan tegenwoordig gemakkelijk online een bbq huren met alles erop en eraan. Ze doen zelfs de afwas voor je! Op deze manier heb je nul zorgen over de boodschappen en het opruimen, ideaal voor diegenen onder ons die liever lui dan moe zijn. Ook riskeer je op deze manier niet je eigen servies set wat ook wel een geruststellende gedachte is.

Cocktail catering

Er gaat natuurlijk niks boven een lekker koud pilsje bij de barbecue, maar een heerlijke cocktail is ook niet mis. Daarom is het een leuk idee om een cocktailbar neer te zetten op jou feest. Zorg dat je de ingrediënten voor een aantal cocktails in huis hebt en hang de recepten hiervan op. Zo kunnen mensen zelf proberen hun eigen cocktails te maken. Een cocktailbar voegt dus een hoop gezelligheid toe en is gemakkelijk te regelen. Je kan simpelweg een bijzettafeltje neer zetten en deze versieren, of je kan natuurlijk je creatieve geest de vrije loop laten gaan en een prachtige creatie in elkaar timmeren. Het belangrijkste aan een cocktail bar blijft echter de cocktails, dus zorg dat er in ieder geval genoeg drank op staat. Dan wordt jouw tuinfeest gegarandeerd een succes.