Hoe maak je de lekkerste entrecote klaar?

Entrecote, een heerlijk stuk rundvlees dat bij iedereen in de smaak valt, maar hoe maak je deze nu het lekkerst klaar? In deze blog geven we je een aantal handige tips en tricks zodat ook jij de perfecte entrecote op tafel kunt zetten.

Kies het juiste stuk vlees:

Allereerst is het belangrijk om het juiste stuk entrecote te kiezen. Ga bijvoorbeeld voor een entrecote met een mooie marmering, dit zorgt voor extra smaak in het vlees. Daarnaast is het ook belangrijk om te letten op de kleur van het vlees en de structuur van het vlees.

Laat het vlees op kamertemperatuur komen:

Haal het vlees ongeveer een uur voordat je het gaat bakken uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Hierdoor zal het vlees gelijkmatiger gaar worden en dat komt de smaak van de entrecote ten goede.

Kruid het vlees goed:

Kruid het vlees rijkelijk met zout en peper aan beide kanten. Daarnaast kun je ook nog andere kruiden toevoegen zoals rozemarijn, tijm, knoflook of paprikapoeder. Hierdoor krijgt het vlees nog meer smaak en aromatische tonen.

Bak de entrecote op de juiste manier:

Verhit een koekenpan op hoog vuur, voeg een scheutje olijfolie toe en leg de entrecote in de pan. Bak het vlees ongeveer 4 minuten per kant voor een medium-rare gebakken entrecote. Wil je het vlees liever medium gebakken? Bak het dan ongeveer 5-6 minuten per kant. Houd er wel rekening mee dat de baktijd kan variëren afhankelijk van de dikte van de entrecote.

Laat de entrecote rusten:

Laat de entrecote na het bakken nog even rusten onder aluminiumfolie. Hierdoor blijft het vlees sappig en houdt het zijn volle smaak.

Het bereiden van een heerlijke entrecote is niet moeilijk, het vraagt alleen om wat aandacht. Door het juiste stuk vlees te kiezen, het op kamertemperatuur te laten komen, het goed te kruiden en op de juiste manier te bakken zet je een fantastisch hoofdgerecht op tafel. Serveer het met bijvoorbeeld gegrilde groente, aardappeltjes uit de oven of een lekkere salade en geniet van een heerlijk stuk mals en sappig vlees! Ga voor meer

informatie naar The Meat Lovers!