Energiezuinige terrasverwarming voor de horeca

Energiezuinige terrasverwarming voor de horeca

Het hele jaar door een vol terras met verwarming

Heeft u een eigen horecagelegenheid met een eigen terras? Dan wilt u natuurlijk dat uw gasten gedurende het jaar zolang mogelijk op het terras vertoeven. Hoe langer u uw terras geopend kunt houden, hoe meer gasten u immers kunt ontvangen. Maar hoe houdt u uw terras nu open tijdens de koude winterdagen? Dat doet u eenvoudig door middel van energiezuinige terrasverwarming voor de horeca. Lees er in dit blog meer over.

De winter overleven

Het moge logisch klinken dat horecaondernemers blij zijn met warme zomerdagen. Het is dan wel hard en zwaar werk in die hitte, maar de cafés en de terrassen zitten alleen maar voller. Met energiezuinige terrasverwarming voor de horeca zorgt u ervoor dat uw terras ook in de herfst en in de winter vol kan zitten. Dit levert alleen maar meer omzet op het hele jaar door.

Terrasverwarming op gas en op elektriciteit

Als het aankomt op terrasverwarming kunt u vaak kiezen uit heaters op gas en elektrische heaters. Gasheaters zijn mobiel en die kunt u dan ook overal makkelijk neerzetten. Daarnaast heeft u met gasheater geen last van kabels en heeft u uiteraard geen stopcontact nodig. Wel dient u natuurlijk om de zoveel tijd de gasfles te vervangen.

Elektrische heaters zijn erg makkelijk te gebruiken, maar hebben uiteraard wel altijd minstens één stopcontact nodig om te functioneren. Een voordeel van elektrische terrasverwarming is wel dat u veel keuze heeft uit verschillende modellen. Daarnaast is elektriciteit goedkoper dan gas.

Energiezuinig verwarmen

Om uw terras zo energiezuinig mogelijk te verwarmen is het belangrijk dat u uw terrasverwarming op strategische plekken plaatst. Zo kunt u uw heater bijvoorbeeld goed onder een overkapping plaatsen. Let er ook op dat omgevingsfactoren een grote rol spelen bij de effectiviteit van de warmte. Waait het flink en zitten er relatief weinig mensen op uw terras? Laat de heaters dan gerust uit. Op die manier maakt u gebruik van energiezuinige terrasverwarming en heeft u uw investering snel terugverdiend.

Meer weten?

Meer weten over de laatste horeca trends en ontwikkelingen? Hou dan ons blog goed in de gaten.