Een horeca vaatwasser, van cruciaal belang voor elke horecazaak

Het spreekt voor zich dat er heel wat toestellen en apparaten van groot belang zijn in de horeca. Wellicht één van de belangrijkste zaken is een professionele horeca vaatwasser. Een dergelijke vaatwasser mag niet worden verward met een standaard exemplaar welke je thuis hebt staan, integendeel. Een horeca vaatwasser weet zich dan ook op tal van verschillende vlakken te onderscheiden ten opzichte van een standaard vaatwasser. Wil jij hier graag meer over te weten komen en wil je bijgevolg ook graag ontdekken waar allemaal rekening mee te houden bij het aanschaffen van de beste vaatwasser voor in jouw horecazaak? Dan zal je kunnen vaststellen dat de informatie op deze pagina een antwoord geeft op al je vragen!

  1. Wat maakt een horeca vaatwasser zo bijzonder? 

Er zijn heel wat verschillende vlakken waar een horeca vaatwasser zich op weet te onderscheiden ten opzichte van gewone vaatwassers. In eerste instantie is er natuurlijk de capaciteit waarover ze beschikt. Deze is aanzienlijk groter dan het toestel waar je thuis over beschikt en dat is natuurlijk ook een absolute must. Het spreekt immers voor zich dat je geen gasten zal willen laten wachten, gewoon omdat er bijvoorbeeld onvoldoende borden voor handen zijn. Horeca vaatwassers zijn verkrijgbaar in tal van uiteenlopende capaciteiten waardoor je niet onnodig veel hoeft te betalen. Een ander voordeel van een horeca vaatwasser heeft betrekking tot de snelheid waarmee ze kan werken. 

Op het ogenblik dat je de vaat thuis in de vaatwasser stopt en je een bepaald programma gaat uitkiezen zal je kunnen vaststellen dat het schoonmaken van de vaat al snel zo’n uur of twee kan duren. Het spreekt voor zich dat dit in een restaurant absoluut onmogelijk is. Een horeca vaatwasser maakt de vaat gelukkig aanzienlijk sneller schoon. Er zijn zelfs (behoorlijk prijzige) toestellen die er in slagen om de vaat in slechts enkele minuten tijd schoon te maken. Het mag dan ook duidelijk zijn, een horeca vaatwasser weet zich op tal van verschillende vlakken te onderscheiden ten opzichte van een gewone, standaard vaatwasser. 

  1. Welke horeca vaatwasser is voor jou het interessantst?

In lijn met bovenstaande ligt natuurlijk de vraag welke horeca vaatwasser voor jou nu precies het interessantst is. Het is op dit vlak belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren. De belangrijkste aandachtspunten die betrekking hebben tot het kopen van een horeca vaatwasser zijn evenwel de volgende: 

  1. Over welke capaciteit moet de horeca vaatwasser beschikken; 
  2. Uit welke materialen moet ze zijn vervaardigd; 
  3. Over welke programma’s dient ze precies te beschikken; 
  4. Welke accessoires moeten er eventueel voorhanden zijn; 

Ook dit laatste is iets waar grondig over moet worden nagedacht bij het kopen van een nieuwe horeca vaatwasser voor in je zaak. Veel mensen houden hier geen rekening mee, maar toch kunnen verschillende accessoires in de praktijk een niet onbelangrijke meerwaarde met zich meebrengen. Ben je benieuwd om welke accessoires het dan precies gaat? Onder meer: 

  • Een zeepdoseersysteem; 
  • Boosterpompen; 

Bovenstaande accessoires of uitbreidingen mogen dan in eerste instantie misschien licht overbodig lijken, er zijn heel wat gebruikers van horeca vaatwassers die er bij zweren!

Duik direct in de webshop van HorecaRama | Alles voor de horeca.