De kenmerken van Indiaas eten 

Voor echt lekker Indiaas eten moet je naar het beste Indian restaurant in Amsterdam. Er zijn enkele kenmerken die Indiaas eten zo bijzonder maken. Een van deze kenmerken is dat de Indiase keuken heel erg gevarieerd is. Er wordt veel gebruik gemaakt van allerlei verschillende soorten groenten maar ook van verschillende soorten rijst en granen. Het is dan ook zo dat veel gerechten uit India hebben een basis van rijst hebben. Een voorbeeld van een bekend gerecht uit India waar al deze ingrediënten in worden verwerkt zijn curries. Een ander heel bekend gerecht uit India is tandoori. 

Vele verschillende smaken 

De ingrediënten die in de Indiase keuken worden gebruikt zijn dus heel erg uiteenlopend. Op https://www.pindpunjabi.nl zul je dit ook in de gerechten op de menukaart terugzien. Hetzelfde geldt voor de smaken van de kruiden die in deze gerechten worden gebruikt. In westerse gerechten wordt er daarentegen over het algemeen juist gekozen voor ingrediënten met smaken die dicht bij elkaar liggen. Dit is dan ook gelijk een van de redenen waarom Indiase gerechten heel anders smaken dan westerse gerechten. Een van de kruiden die je heel vaak in Indiase recepten terug zult zien is cayennepeper. Cayennepeper zorgt ervoor dat alle andere ingrediënten ook een andere smaak krijgen. 

Het eten van vlees

Een van de factoren die een grote invloed heeft op het eten in India is religie. Er komen in India namelijk meerdere religies voor waarbij bepaalde soorten vlees niet worden gegeten. Ook zijn er religies waarbij er geen vlees wordt gegeten. Een voorbeeld hiervan is dat moslims in India over het algemeen geen varkensvlees eten. Hindoes eten juist weer geen rundvlees omdat de koe in hun religie als een heilig dier wordt gezien. Ook zijn er heel erg veel hindoes vegetariër, het daarom niet lastig zijn om een vegetarisch Indisch gerecht te vinden.