BBQ workshop

BBQ workshop: alles over de barbecue

Ik heb laatst een BBQ workshop gevolgd bij Culinair Centrum De Kookstudio. Ik hou erg van koken en het leek me leuk om ook wat beter te leren barbecueën. 

BBQ Workshop : een compleet diner op de BBQ

BBQ workshopVeel mensen denken bij een BBQ vooral aan een stuk vlees op de gril gooien en op tijd omdraaien maar het is veel meer dan dat. Complete menu’s kunnen op de BBQ bereid worden. Tijdens een BBQ workshop leer je wat je allemaal kunt bereiden op een BBQ. Je krijgt tips en trucs van een professionele kok. 

Verschillende soorten barbecues

Er zijn verschillende soorten barbecues waarmee je kunt werken. Zo is er de Big Green Egg. Op deze barbecue kun je niet alleen grillen maar ook bakken, stoven en smoren. Zelfs slow cooking behoort tot de mogelijkheden. Bij het Culinair Centrum kun je leren barbecueën op verschillende barbecues. Naast de Big Green Egg is er bijvoorbeeld een keramische Primogrill en Outdoorchef barbecues. Op een originele smokey rookoven kun je buikspek of zalm roken.

Wat leer je allemaal tijdens een workshop

BBQ workshopEen BBQ workshop is echt een aanrader als je meer wilt leren over de barbecueën. Leuk om zelf te doen maar ook als uitje met collega’s of vrienden. Je leert hoe je een barbecue het beste aan kunt steken, alles over verschillende soorten houtskool en vervolgens ga je aan de slag. Samen met de anderen wordt een compleet diner bereid en dit eet je natuurlijk ook samen op. Een gezellige dag met lekker eten en veel informatie. Wil je ook een BBQ workshop volgen? Je kunt je inschrijven voor een van de workshops. Op de website vind je alle data waarop de workshop gegeven wordt. Als je met een grote groep bent, is het ook mogelijk om op een andere datum te komen. Hiervoor kun je het beste even contact met ze opnemen.