Snel en makkelijk koken voor het hele gezin

In een druk gezin is er soms weinig tijd om lekker uitgebreid te koken. Gelukkig zijn er tegenwoordig manieren om snel een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je vooruit plant. Een goede planning is het halve werk. Maak een weekmenu en doe meteen boodschappen voor de hele week. Je hoeft dan niet elke dag na te denken over wat je gaat eten. Dit bespaart tijd en je hebt altijd de goede ingrediënten in huis. Een tip voor als het druk is om gebruik te maken van kant-en-klare maaltijden. Die zijn tegenwoordig erg gezond en voedzaam. Bij www.fuelyourbody.nl/ vind je een groot assortiment aan kant-en-klare maaltijden die je snel op tafel hebt staan. Heel handig voor drukke dagen. 

Gebruik de magnetron

Een uitkomst voor snelle maaltijden is de magnetron. Dit is niet alleen handig voor het opwarmen van restjes, je kunt er ook complete maaltijden mee bereiden. Bijvoorbeeld magnetron maaltijden, deze zijn speciaal ontwikkeld om snel en makkelijk klaar te maken, zonder dat je inlevert op smaak en voedingswaarde. Met de magnetron kan je ook snel groenten stomen, rijst koken of een lekkere omelet maken. Het bespaart je veel tijd en moeite en je hebt snel een gezonde maaltijd. 

Maak gebruik van snelle recepten

Snelle recepten zijn een redding op drukke dagen. Denk aan roerbakgerechten, pastasalades of wraps. Deze zijn niet alleen snel klaar, maar ook makkelijk aan te passen aan de smaak van je gezin. Dit zijn een paar ideeën:

  • Roerbakgerecht met kip en groenten: snijd kipfilet en groenten naar keuze in stukjes. Bak de kipfilet goudbruin in een wok en voeg de groenten toe. Breng op smaak met sojasaus en serveer met rijst of noedels.
  • Pastasalade met tonijn: kook pasta en laat dit afkoelen. Meng met tonijn uit blik, cherrytomaatjes, olijven en een dressing van olijfolie en citroensap. Je kan er ook nog wat verse kruiden aan toevoegen.
  • Wraps met gehakt: bak gehakt rul in een pan en voeg tacokruiden toe. Vul wraps met het gehakt, sla, tomaat en geraspte kaas. Rol op en serveer met guacamole of een andere dipsaus.
  • Dit zijn recepten die snel klaar zijn en ze zijn makkelijk aan te passen aan de ingrediënten die je al in huis hebt. Ze zijn ook populair bij kinderen, dat is natuurlijk altijd een pluspunt. 

Voorbereiding is het halve werk

Bereid zoveel mogelijk voor. Snijd bijvoorbeeld alvast de groenten voor de komende dagen en vries deze in, of kook een grote pan rijst of pasta en bewaar porties in de koelkast. Zo hoef je op drukke dagen alleen maar de ingrediënten bij elkaar te doen en op te warmen. Dit scheelt heel veel tijd en stress. Zo kun je makkelijk en snel koken voor je hele gezin. Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn om een gezonde maaltijd te bereiden, met een beetje planning en de juiste hulpmiddelen maak je het jezelf een stuk makkelijker!